Csalådfa szerkesztésben "Ismeretlen apåtól szårmazó gyerek" hozzåadåsa

Hi! "Ismeretlen apĂĄtĂłl szĂĄrmazĂł gyerek" hozzĂĄadĂĄsa esetĂ©n ĂŒresen kell hagyni a nĂ©v mezĆket? Sok "Ismeretlen" csalĂĄdi nevet lĂĄtok amit vagy a csalĂĄdfa szerkesztĆk Ărnak be, vagy tĂ©vesen lett indexelve. TĂ©ves indexelĂ©snĂ©l javĂtsuk ki, vagy ha nem tudjuk javĂtani maradjon az "ismeretlen" nĂ©vkĂ©nt feltĂŒntetve? Több 10 ezer ilyen record van fenn. Mi a teendĆnk az Ășj beĂrĂĄsokkal Ă©s a rĂ©gi javĂtĂĄsokkal kapcsolatban.
Ădv: Vörös-UjvĂĄry Hajnalka
Answers
-
Gondolom, ilyesmirĆl van szĂł: https://www.familysearch.org/search/linker?ark=/ark:/61903/1:1:XCR5-SMG&id=LCL3-6Z2&hinting=/tree/person/details/
BĂĄr az FS rĂ©gi rendszereibĆl ĂĄthozott, index-alapĂș profilok között mĂĄr nagyon sokat takarĂtottam, mĂ©g sosem volt szerencsĂ©m ilyen tĂ©nylegesen "Ismeretlen Atya"-kĂ©nt felvitt adatlappal talĂĄlkozni, Ă©s nem tudom eldönteni, hogy mit kĂ©ne vele csinĂĄlni: ha mindkĂ©t nĂ©vmezĆ ĂŒres, akkor nincs "mentĂ©s" gomb. DĂ©danyĂĄm ismeretlen apjĂĄnak egyszerƱen nem csinĂĄltam profilt; szerencsĂ©re, az Ć indexelt keresztelĂ©sĂ©nĂ©l nincs apa mezĆ, tehĂĄt nem volt felesleges profil ĂĄthozva a rĂ©gi rendszerbĆl.
TalĂĄn Ă©rdemes volna a kĂ©rdĂ©st az angolnyelvƱ rĂ©szben ismĂ©telni, hĂĄtha valaki mĂĄr kitalĂĄlt jĂł megoldĂĄst. (Ha az angol nem megy, szivesen fordĂtok.)
0 -
A "mit csinĂĄljunk az 'Ismeretlen' nevƱ apĂĄkkal" kĂ©rdĂ©srĆl az angolnyelvƱ rĂ©szben az eddigi hozzĂĄszĂłlĂłk egyetĂ©rtenek: "nem tudjuk". :-/
NyugtatĂłlag annyit tudok hozzĂĄfƱzni, hogy mĂĄr nincs olyan folyamat, ami az ilyen indexekbĆl automatikusan profilokat gyĂĄrt. Amik mĂĄr lĂ©teznek, azok az FS rĂ©gi rendszereibĆl lettek ĂĄthozva, 2012-ben.
0