Családfa szerkesztésben "Ismeretlen apától származó gyerek" hozzáadása
Hi! "Ismeretlen apától származó gyerek" hozzáadása esetén üresen kell hagyni a név mezőket? Sok "Ismeretlen" családi nevet látok amit vagy a családfa szerkesztők írnak be, vagy tévesen lett indexelve. Téves indexelésnél javítsuk ki, vagy ha nem tudjuk javítani maradjon az "ismeretlen" névként feltüntetve? Több 10 ezer ilyen record van fenn. Mi a teendőnk az új beírásokkal és a régi javításokkal kapcsolatban.
Üdv: Vörös-Ujváry Hajnalka
Answers
-
Gondolom, ilyesmiről van szó: https://www.familysearch.org/search/linker?ark=/ark:/61903/1:1:XCR5-SMG&id=LCL3-6Z2&hinting=/tree/person/details/
Bár az FS régi rendszereiből áthozott, index-alapú profilok között már nagyon sokat takarítottam, még sosem volt szerencsém ilyen ténylegesen "Ismeretlen Atya"-ként felvitt adatlappal találkozni, és nem tudom eldönteni, hogy mit kéne vele csinálni: ha mindkét névmező üres, akkor nincs "mentés" gomb. Dédanyám ismeretlen apjának egyszerűen nem csináltam profilt; szerencsére, az ő indexelt keresztelésénél nincs apa mező, tehát nem volt felesleges profil áthozva a régi rendszerből.
Talán érdemes volna a kérdést az angolnyelvű részben ismételni, hátha valaki már kitalált jó megoldást. (Ha az angol nem megy, szivesen fordítok.)
0 -
A "mit csináljunk az 'Ismeretlen' nevű apákkal" kérdésről az angolnyelvű részben az eddigi hozzászólók egyetértenek: "nem tudjuk". :-/
Nyugtatólag annyit tudok hozzáfűzni, hogy már nincs olyan folyamat, ami az ilyen indexekből automatikusan profilokat gyárt. Amik már léteznek, azok az FS régi rendszereiből lettek áthozva, 2012-ben.
0