Miért nem tudom beírni az adatokat?
Answers
-
Milyen géppel és hova próbálsz írni? Nekem számítógéppel (Windows 10, Firefox böngésző) minden ugyanúgy működik ma, mint mindig. (Gálosi Günthereket kutatva használtam a családfát és a keresőjét, a feljegyzés-keresőt, mindkét képnézőt, a katalógust, a forráscsatolót, és a forrásdobozomat.)
0 -
Szia, windows 10 és chorme keresőt használok. Körülbelül 2 hete nem tudok beírni adatot
0 -
A szokásos "varázstáncot" már végigjártad? Böngésző frissítése, sütik és előzmények törlése? Mondjuk van egy módszer, ami általában megmondja, hogy mindez fog-e segíteni: próbáld meg másik böngészővel. (Mindegy, hogy melyikkel.) Ha ott működik, akkor a "háztakarítás" a régiben illik, hogy kijavítsa a hibát.
0 -
Rájöttem mi lehet a baj. Amikor beírom a dátumot, nem adja be a tippeket csak előugrik sok kisnaptár de csak az 1 szám van mellette, ha az az első szám. Régen voltak ott tippek, ha rámentem a kis nyílra, hogy például 1878 előtt vagy után, vagy körülbelül. Na ez most nincsen és nem tudom azt hogyan kell visszaállítani. megtudnád mondani köszönöm
0 -
"Sok kisnaptár"?
Továbbgépelem a dátumot és a lista lerövidül.
Ilyenkor ha a vöröses szöveget választom, akkor az marad a megjelenített dátum (tehát pontosan az, amit begépeltem); ha a lenti sort választom, akkor az fog megjelenni (tehát az angol, "szabványosított" sorrend/formátum).
Nem tudom, milyen tippekre és kis nyílra gondolsz. Lehet, hogy részben a böngésződ "segédkezett"? Angolul azt hiszem, általában úgy hívják, hogy "auto-completion" (vagy valami olyasmi): a böngésződ megjegyzi, hogy abba a fajta mezőbe mit szoktál beírni. Például ha a kereső utónévmezőjébe beírom, hogy G, akkor a böngészőm legördülő listában felsorolja az összes G-kezdetű nevet, amit mostanában kerestem.
Nem emlékszem, hogy ezt hogyan kell le- vagy felkapcsolni, és sosem figyeltem oda, hogy mikor vagy hogyan frissül a lista. Gondolom, mindkettőre böngészőtől függ a válasz.
0 -
Ja, jut eszembe (de a képek miatt nem akarom az előző üzenetet szerkeszteni): a szabványosított dátum nekem azért van angolul, mert arra van állítva az oldal. Ha magyarra váltanám az FS-t, akkor "1897. január 2." volna az alsó sorban "2 January 1897" helyett.
0 -
Igen ezt mutatja, de ha beírom a második számot akkor eltűnik az egész. Úgy tudom megoldani, hogy az első két számot egymásután villámgyorsan két kézzel gépelem be. De nem tudom ezt meddig engedi
0 -
Ja és a helységet ismét csak bemásolni tudom
0 -
Eltünik az egész legördülő lista, vagy a számok, amiket eddig begépeltél?
Tulajdonképpen mindegy, mert egyik sem "helyes viselkedés", és nekem (eddig még) soha nem csinált ilyet. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a böngésző valamit nagyon segítőkészen elszúr, amire nem tudok más orvosságot, mint a fent-említett varázstánc.
0 -
Az egész oldal eltűnik és újra kezdhetem az egészet. De legalább rájöttünk, hogy mi lehet a hiba. A böngészőben mindent megcsináltam amit lehetséges, szerintem az egyik frissítés után lett ilyen. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Remélem egyszer megjavul, mert a fejlesztések miatt amúgy is többet kell ide-oda, meg oda-vissza menni, nem hiányzik még ez is
0 -
Most szerettem volna elkezdeni a családfa készítést, de ugyanaz a hiba jelentkezett mint amit fent Doszkocs Zsuzsanna leírt. Gyakorlatilag használhatatlan az oldal. Töröltem az előzményeket, sütiket. Kipróbáltam másik böngészőt is, de hiába.
Talált rá valaki megoldást azóta?
0 -
Igen az első két számot gyorsan írd két kézzel egymás után. a helységnevet meg másold be. nekem még mindig ez a problémám nem tudom miért nem foglalkoznak vele. Biztos vagyok benne, hogy másnak is gond ez.
0 -
Kopogjuk le, de nekem még soha nem volt semmi problémám az FS dátum és helység mezői kitöltésével.
Melyik böngésző? Fut valamilyen segédprogram (hirdetés-blokk, fordító, vagy hasonló)? Mi történik, ha angolra van állítva a felület?
0