Home› Welcome to the FamilySearch Community!› Ask a Question› Other Languages› Magyar - Hungarian

Miért nem tudom beírni az adatokat?

Options
  • Mute
ZsuzsannaDoszkocs
ZsuzsannaDoszkocs ✭
February 21, 2024 edited March 23, 2024 in Magyar - Hungarian

Elkezdem beírni az adatokat és eltűnik az oldal. Csak úgy tudom beadni az adatokat, ha leírom és bemásolom. de ha bemásolom a helységet a születésnél, a születési számot már csak azután tudom bemásolni miután ezt mentettem és rámegyek ismét, de akkor is csak bemásolni tudom beírni nem engedi.

0

Answers

• Julia Szent-Györgyi
    Julia Szent-Györgyi ✭✭✭✭✭
    February 22, 2024

Milyen géppel és hova próbálsz írni? Nekem számítógéppel (Windows 10, Firefox böngésző) minden ugyanúgy működik ma, mint mindig. (Gálosi Günthereket kutatva használtam a családfát és a keresőjét, a feljegyzés-keresőt, mindkét képnézőt, a katalógust, a forráscsatolót, és a forrásdobozomat.)

0
  • ZsuzsannaDoszkocs
    ZsuzsannaDoszkocs ✭
    February 22, 2024

Szia, windows 10 és chorme keresőt használok. Körülbelül 2 hete nem tudok beírni adatot

0
  • Julia Szent-Györgyi
    February 23, 2024

A szokásos "varázstáncot" már végigjártad? Böngésző frissítése, sütik és előzmények törlése? Mondjuk van egy módszer, ami általában megmondja, hogy mindez fog-e segíteni: próbáld meg másik böngészővel. (Mindegy, hogy melyikkel.) Ha ott működik, akkor a "háztakarítás" a régiben illik, hogy kijavítsa a hibát.

0
  • ZsuzsannaDoszkocs
    ZsuzsannaDoszkocs ✭
    February 24, 2024

Rájöttem mi lehet a baj. Amikor beírom a dátumot, nem adja be a tippeket csak előugrik sok kisnaptár de csak az 1 szám van mellette, ha az az első szám. Régen voltak ott tippek, ha rámentem a kis nyílra, hogy például 1878 előtt vagy után, vagy körülbelül. Na ez most nincsen és nem tudom azt hogyan kell visszaállítani. megtudnád mondani köszönöm

0
  • Julia Szent-Györgyi
    February 25, 2024 edited February 25, 2024

"Sok kisnaptár"?

image.png

Továbbgépelem a dátumot és a lista lerövidül.

image.png image.png image.png

Ilyenkor ha a vöröses szöveget választom, akkor az marad a megjelenített dátum (tehát pontosan az, amit begépeltem); ha a lenti sort választom, akkor az fog megjelenni (tehát az angol, "szabványosított" sorrend/formátum).

Nem tudom, milyen tippekre és kis nyílra gondolsz. Lehet, hogy részben a böngésződ "segédkezett"? Angolul azt hiszem, általában úgy hívják, hogy "auto-completion" (vagy valami olyasmi): a böngésződ megjegyzi, hogy abba a fajta mezőbe mit szoktál beírni. Például ha a kereső utónévmezőjébe beírom, hogy G, akkor a böngészőm legördülő listában felsorolja az összes G-kezdetű nevet, amit mostanában kerestem.

image.png

Nem emlékszem, hogy ezt hogyan kell le- vagy felkapcsolni, és sosem figyeltem oda, hogy mikor vagy hogyan frissül a lista. Gondolom, mindkettőre böngészőtől függ a válasz.

0
  • Julia Szent-Györgyi
    February 25, 2024

Ja, jut eszembe (de a képek miatt nem akarom az előző üzenetet szerkeszteni): a szabványosított dátum nekem azért van angolul, mert arra van állítva az oldal. Ha magyarra váltanám az FS-t, akkor "1897. január 2." volna az alsó sorban "2 January 1897" helyett.

0
  • ZsuzsannaDoszkocs
    ZsuzsannaDoszkocs ✭
    February 25, 2024

Igen ezt mutatja, de ha beírom a második számot akkor eltűnik az egész. Úgy tudom megoldani, hogy az első két számot egymásután villámgyorsan két kézzel gépelem be. De nem tudom ezt meddig engedi

0
  • ZsuzsannaDoszkocs
    ZsuzsannaDoszkocs ✭
    February 25, 2024

Ja és a helységet ismét csak bemásolni tudom

0
  • Julia Szent-Györgyi
    February 25, 2024

Eltünik az egész legördülő lista, vagy a számok, amiket eddig begépeltél?

Tulajdonképpen mindegy, mert egyik sem "helyes viselkedés", és nekem (eddig még) soha nem csinált ilyet. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a böngésző valamit nagyon segítőkészen elszúr, amire nem tudok más orvosságot, mint a fent-említett varázstánc.

0
  • ZsuzsannaDoszkocs
    ZsuzsannaDoszkocs ✭
    February 26, 2024

Az egész oldal eltűnik és újra kezdhetem az egészet. De legalább rájöttünk, hogy mi lehet a hiba. A böngészőben mindent megcsináltam amit lehetséges, szerintem az egyik frissítés után lett ilyen. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Remélem egyszer megjavul, mert a fejlesztések miatt amúgy is többet kell ide-oda, meg oda-vissza menni, nem hiányzik még ez is

0
  • Csizmadia Ilona
    Csizmadia Ilona ✭
    July 11, 2024 edited July 11, 2024

Most szerettem volna elkezdeni a családfa készítést, de ugyanaz a hiba jelentkezett mint amit fent Doszkocs Zsuzsanna leírt. Gyakorlatilag használhatatlan az oldal. Töröltem az előzményeket, sütiket. Kipróbáltam másik böngészőt is, de hiába.

Talált rá valaki megoldást azóta?

0
  • Eszter864
    Eszter864 ✭
    July 18, 2024

Igen az első két számot gyorsan írd két kézzel egymás után. a helységnevet meg másold be. nekem még mindig ez a problémám nem tudom miért nem foglalkoznak vele. Biztos vagyok benne, hogy másnak is gond ez.

0
  • Julia Szent-Györgyi
    July 21, 2024

Kopogjuk le, de nekem még soha nem volt semmi problémám az FS dátum és helység mezői kitöltésével.

Melyik böngésző? Fut valamilyen segédprogram (hirdetés-blokk, fordító, vagy hasonló)? Mi történik, ha angolra van állítva a felület?

0
Clear
No Groups Found

Categories

• All Categories
  • 43.3K Ask a Question
  • 3.4K General Questions
  • 576 FamilySearch Center
  • 6.8K Get Involved/Indexing
  • 653 FamilySearch Account
  • 6.6K Family Tree
  • 5.2K Search