Tisztelt Kutatók!
Szeretném megkérdezni azt honnan tudom ha más is kutatja az én családom ,honnan látom ha valaki másnál is az én ősöm szerepel a családfáján esetleg? vagy más is jegyez fel az én családtagommal valamit? köszönöm ha valaki tudna ebben segíteni ...
Answers
-
Egyszerűen megnézed a családtagod profilját. Minden adatnál ott van, hogy ki módosította utoljára, és a változtatás-listán (Change Log) ott vannak az előző hozzájárulók is.
A FamilySearch családfája egy nagy közös fa: itt nincs senkinek sem külön, saját fája. A cél, hogy minden elhunyt személyről pontosan egy profil legyen rajta.
Persze ez néha elég távoli célpont, mert amikor a családfának ezt a verzióját elkezdték, 2012-ben, akkor az összes előző rendszerből áthozták az adatokat, és azokban külön-külön szerepeltek egy-egy esemény résztvevői. Ez magyar vonatkozásban azt jelenti, hogy a régi indexeknek (tehát az RK és a ref kereszteléseknek) kb. fele szerepel a fán, kis lebegő hármasokban: apa, anya, és keresztelt leány. Ha egy házaspárnak hat lánya volt indexelve, akkor fejenként hat ilyen profiljuk van (vagy volt, ha már valaki "takarított" az ő szegletükben).
(Hogy miért a lányok, arra nem tudom a magyarázatot, azonkívül, hogy valamilyen mormon tanról vagy szokásról lehet szó.)
0