DNS feltöltése
Answers
-
Google translate Hungarian response:
Jelenleg nincs lehetőség DNS feltöltésére a FamilySearch-be – de a jövőben soha nem lehet tudni.
0 -
Wow, Google Translate actually got it right!
Imre, a FamilySearch semmilyen formában nem foglalkozik DNS-el. Kíváncsi vagyok, hogy miért itt, az FS fórumán kérdeztél róla. (A fórumról szólva, van magyarnyelvű rész, kettő is: az Other Languages alatt és a Groups alatt.)
0 -
Amúgy nem kizárt, hogy valami készül, az oldal alján levő menüben én mostanában vettem észre egy DNS (vagy DNA, ha angolul használod az oldalt) bejegyzést, de egyelőre ez csak ismeretterjesztő oldalak és videók gyűjteménye, semmiféle formálisan támogatott lehetőség nincs DNS minták rendezett csatolására.
Vannak különböző javaslatok, hogy hogyan jelezzük egy-egy személynél, hogy máshol (jellemzően egy nyitottabb oldalon, pld gedmatch) DNS adatok vannak megosztva egy személyről, de ez se nem kereshető, se nem hasonlítható másokkal, stb.
Nem utolsó sorban, a family search többnyire elhunyt személyekre összpontosít, a még élő személyek nem is lehetnek publikusak. Lévén a DNS tesztelésnek nincs sajnos párszáz éves hagyománya, a létező tesztek tulnyomó többsége valószínüleg élő személyé, tehát az egyeztetés FS-en amúgy sem lenne egyszerű dolog.
1