Forrásjegyzék megosztása másik profilnak
Üdv!
Kutatom egy ideje a felmenőket, érdekes a régi iratokat olvasni. Nemrég a fiam is regisztrált, végül is ő örökli a családfát. Hogyan tudnám a legegyszerűbben átadni vagy megosztani az eddig összegyűjtött és rendszerezett forrásjegyzéket a profilomból az övébe? Látom, itt létezik olyan tag, hogy "sharing sources with another user", ennek ellenére nem találtam erre utaló leírást a súgóközpontban, pedig szerintem nem én vagyok az első, aki örökítené a kigyűjtött adatait.
Előre is köszönöm a segítséget!
Best Answer
-
Akárhogy nézem, sajnos úgy látom, hogy jelenleg nincs lehetőség a forrásjegyzék megosztására.
Az elhunyt személyek profilján felhasznált forrásokat be lehet másolni a saját jegyzékedbe, egyesével, de ez másolatot csinál: ha magyarra van állítva a felület, akkor a cím elejére és végére azt biggyeszti, hogy "A(z) ... másolata". (Angolul az elejére rakja, hogy "Copy of ...".)
Javaslatot tettem, hogy meg lehessen osztani a forrásjegyzéket: https://community.familysearch.org/en/discussion/120163/sharing-ones-source-box#latest
0
Answers
-
Az élő személyek adatai titkosak, tehát az élőket vigye fel a fiad a családfába új személyként és a következő első halottat a 7 jegyű azonosítóval. Például ha a szülők még élnek, de a nygaszülei már nem, akkor a szülők adataid megadja, új személyként létrehozza őket, a nagyszülők esetében pedig a te családfádban szereplő 7 jegyű számot adja meg, így a nagyszülő után (vagyis időrendben előtt) lévő össze ős is odakerül automatikusan.
0 -
@1548HB, értelmezésem szerint a kérdés a forrásjegyzék (Source Box) megosztásáról szól, nem a családfáról.
0 -
Valóban, Julia jól értette. Határozottan a forrásjegyzék átadását szeretném egyszerűen megoldani, a családfa nem okozott problémát.
0 -
Kedves Julia! Nagyon szépen köszönöm a választ és a közreműködést!
0