Anyakönyvek
Best Answer
-
Elérhető: családtörténeti központban vagy társult könyvtárban.
A lengyelországi levéltárakról nem tudok semmit, de az ilyen "kulcsos" felállítás gyakran azért van, mert az anyag fent van egy fizetős oldalon valahol. A fizetős oldal természetesen nem akarja, hogy az emberek könnyen mellőzhessék a fizetést, és ezért az FS-el kötött szerződés csak korlátozott hozzáférést enged.
0
Answers
-
Köszönöm szépen!
0 -
Ez NEM igaz!!! A korlátozásoknál a FamilySearch NEM veszi figyelembe, hogy más oldalakon fent van-e a film, pláne azt nem, hogy az az oldal fizetős-e. Az a célunk, hogy a jog által meghatározott kereteken belül mindenki INGYEN hozzáférhessen minden, a rendelkezésünkre álló dokumentumhoz.
FamilySearch Support Hungary Team
0 -
A korlátozást természetesen nem az FS okozza vagy kezdeményezi, de amikor az adatgazda pénzért ajánlja máshol az iratokat, akkor magától értetődik, hogy az FS-sel kötött szerződésben nem enged teljesen szabad hozzáférést.
Persze fogalmam nincs, hogy ez-e a helyzet a lengyelországi anyakönyvekkel, de a "kulcs" másik gyakori oka a személyi adatok védelme, ami ezeknél a 19.-ik századi anyagoknál nem állhat fenn.
0 -
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!A lényeg az hogy az első válasz után még keresgettem itt az oldalon,találtam egy linket? ami elvitt egy lengyel oldalra és meg találtam amit olyan nagyon régen kerestem!
😘😘
0