indexelés
Best Answers
-
Én csak önkéntes vagyok, és a Google Fordítót használom. Remélem ez választ ad a kérdésedre:
A FamilySearch nem fogad el kéréseket az indexspecifikus gyűjteményekhez.
Folyamatos növekedésünk során arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb rekordot elérhetővé tegyük az interneten. A rekordok lekérésének, indexelésének és közzétételének folyamata azonban bonyolult lehet, és bizonyos rekordok rendelkezésre bocsátása eltarthat egy ideig. A lassabb feldolgozás néhány oka:
A FamilySearch nem rendelkezik jogi engedéllyel indexek vagy képek közzétételére.
A FamilySearch nem fér hozzá néhány beolvasott képhez.
Az önkéntes erőforrások korlátozottak.
Ugyanolyan izgatottak vagyunk, mint te, hogy több lemezünk is elérhető lesz. Köszönjük türelmét e cél elérése érdekében.
0 -
Családkutatóként a képaláírás elolvasása után sokszor szánom rá magam egy esetleges hiba javítására. Mivel a kereső funkciók működéséből azt sejtem, hogy a kereső funkció a képaláírás tartalma alapján a kereső személynek olyan anyakönyvi bejegyzést, amelyben a keresett személy nevét odaírták a kép alá. Nekem pl. az egyik dédanyám nevét a legtöbb képaláírás a legtöbb dokumentumhoz (több változatban, de figyelmetlen olvasás és olvashatatlan beírás miatt egyaránt) tévesen tartalmazta és fiának nagyapámnak a testvéreit sokáig meg sem találtuk. A képaláírás pontatlansága késlelteti az eredményes családkutatást, ezért az ott talált hibákat rendszeresen javítom.
0
Answers
-
Mint Melissa írta, az FS-nél nincs lehetőség az ilyen válogatásra. Jelenleg magyarul Budapest polgári anyakönyvei és 1895 előtti zsidó anyakönyvek indexelése között lehet választani. (Ezenkívül még mindig folyamatban van a szlovákiai egyházi anyakönyvek indexelése, ami szlováknak van ugyan jelölve, de a tényleges nyelv általában latin, magyar, német, vagy valami cirill betűs.)
1 -
Kedves Tamás, Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a felhasználók szabadon válasszanak indexeleni valót, dolgozunk ezen a fejlesztésen.
0 -
Nagyszerű: a válaszomból valaki törölte az utalást a más szervezetnél való indexelésre. Úgy látszik, ebben a tündérvilágban még említeni sem szabad mások munkáját vagy módszerét.
0 -
Az említett "szervezet" jogtalanul használja a FamilySearch adatait, eljárás folyik ellenük, kérem, hogy itt NE reklámozza!
0