Home› Welcome to the FamilySearch Community!› Ask a Question› Other Languages› Magyar - Hungarian

indexelés

Nardai Tamás
Nardai Tamás ✭
February 20, 2022 edited February 21, 2022 in Magyar - Hungarian

Tisztelt FamilySearch!

Szeretném indexelni az engem érdeklő település anyakönyveit. Az őseim Pecöl-ben, születtek és ezért szeretném megcsinálni:

https://www.familysearch.org/search/catalog/results?count=20&placeId=77756&query=%2Bplace%3A"Hungary%2C Vas%2C Peczöl"&subjectsOpen=507372-50

Hogy tudnám idexelni?

0

Best Answers

• Melissa S Himes
    Melissa S Himes ✭✭✭✭✭
    February 23, 2022 Answer ✓

Én csak önkéntes vagyok, és a Google Fordítót használom. Remélem ez választ ad a kérdésedre:

A FamilySearch nem fogad el kéréseket az indexspecifikus gyűjteményekhez.

Folyamatos növekedésünk során arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb rekordot elérhetővé tegyük az interneten. A rekordok lekérésének, indexelésének és közzétételének folyamata azonban bonyolult lehet, és bizonyos rekordok rendelkezésre bocsátása eltarthat egy ideig. A lassabb feldolgozás néhány oka:

A FamilySearch nem rendelkezik jogi engedéllyel indexek vagy képek közzétételére.

A FamilySearch nem fér hozzá néhány beolvasott képhez.

Az önkéntes erőforrások korlátozottak.

Ugyanolyan izgatottak vagyunk, mint te, hogy több lemezünk is elérhető lesz. Köszönjük türelmét e cél elérése érdekében.

0
  • SzuIgnac
    SzuIgnac ✭
    February 23, 2022 Answer ✓

Családkutatóként a képaláírás elolvasása után sokszor szánom rá magam egy esetleges hiba javítására. Mivel a kereső funkciók működéséből azt sejtem, hogy a kereső funkció a képaláírás tartalma alapján a kereső személynek olyan anyakönyvi bejegyzést, amelyben a keresett személy nevét odaírták a kép alá. Nekem pl. az egyik dédanyám nevét a legtöbb képaláírás a legtöbb dokumentumhoz (több változatban, de figyelmetlen olvasás és olvashatatlan beírás miatt egyaránt) tévesen tartalmazta és fiának nagyapámnak a testvéreit sokáig meg sem találtuk. A képaláírás pontatlansága késlelteti az eredményes családkutatást, ezért az ott talált hibákat rendszeresen javítom.

0

Answers

• Julia Szent-Györgyi
    Julia Szent-Györgyi ✭✭✭✭✭
    February 23, 2022 edited March 1, 2022

Mint Melissa írta, az FS-nél nincs lehetőség az ilyen válogatásra. Jelenleg magyarul Budapest polgári anyakönyvei és 1895 előtti zsidó anyakönyvek indexelése között lehet választani. (Ezenkívül még mindig folyamatban van a szlovákiai egyházi anyakönyvek indexelése, ami szlováknak van ugyan jelölve, de a tényleges nyelv általában latin, magyar, német, vagy valami cirill betűs.)

1
  • 1548FGB
    1548FGB mod
    March 1, 2022

Kedves Tamás, Jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a felhasználók szabadon válasszanak indexeleni valót, dolgozunk ezen a fejlesztésen.

0
  • Julia Szent-Györgyi
    Julia Szent-Györgyi ✭✭✭✭✭
    March 2, 2022

Nagyszerű: a válaszomból valaki törölte az utalást a más szervezetnél való indexelésre. Úgy látszik, ebben a tündérvilágban még említeni sem szabad mások munkáját vagy módszerét.

0
  • 1548FGB
    1548FGB mod
    March 2, 2022

Az említett "szervezet" jogtalanul használja a FamilySearch adatait, eljárás folyik ellenük, kérem, hogy itt NE reklámozza!

0
Clear
No Groups Found

Categories

• All Categories
  • 42.7K Ask a Question
  • 3.3K General Questions
  • 570 FamilySearch Center
  • 6.7K Get Involved/Indexing
  • 640 FamilySearch Account
  • 6.5K Family Tree
  • 5.2K Search