Segítő szám megadása hol, hogyan?
Tisztelt Fórum! Lányom és én is regisztrált felhasználók vagyunk. Együtt szeretnénk a segítő szám használatával szerkeszteni a családfát. Engedélyeztük a kapcsolat láthatóságát. Hol, hogyan kell megadni a segtő számot, hogy mindketten egy családfát tudjunk szerkeszteni?
Kérem é s előre is köszönöm a támogatást!
György Béla
Answers
-
A segítőszámot úgy tudom, csak mormon felhasználók tudják használni, de semmi szükség rá a közös szerkesztésre, mert az FS nagy családfáján minden elhunyt személy profilja közös: bárki szerkeszthet rajtuk bármit, bejelentkezés után.
Az élő személyek profilját csak az látja, aki felvitte, tehát mindenki saját verziót kell csináljon a még élő rokonokról. Véleményem szerint ezek csak összekötők, tehát nem ide kell az életrajz minden részletét beírni -- az élőkről maradjon minden a saját gépen futtatott családfa-programban. (Az adatvédelem legjobb módja, hogy nem tesszük az internetre, még "védett" helyen sem.) Például a saját profilomban annyi szerepel, hogy keresztnevem Juli, és édesanyáméban csak annyi van, hogy "Mama". Testvéremnek nem is csináltam profilt, mert ő senkihez sem kapcsolódik, akihez én nem.
0 -
Köszönöm a gyors választ!
0 -
Kedves Béla,
Julia nem tagja a FamilySearch csapatának, így az ismeretei hiányosak. Minden felhasználónak van segítői száma és minden felhasználó tud ennek birtokában mások azonosítóját használva változtatásokat létrehozni a rendszerben. A számot a Beállítások - Engedélyek menüpontban találja. Másoknak jobb oldalon felül a "Mások segítése" feliratra kattintva tud segíteni. Ha nem találja a saját számát, privát üzenetben el tudom küldeni.
0 -
@1548HB, sajnos nem az én ismereteim hiányosak. Igen, van segitői számom (illetve szavam), de mivel nem vagyok mormon vallású, csak egy irányban működik: egy mormon felhasználó tudna vele nekem segíteni. Nekem nincs sehol "Mások segítése" felirat.
0 -
Kedves Júlia, valóban, igazad van, tényleg csak az Az Utolsó Napi Szentek Jézus Krisztus Egyháza tagjainak van lehetősége a mások segítésére, ezt eddig nem tudtam.
0