Ácsi zsidó anyakönyvek
Tisztelt cím !
Érdeklődöm, hogy a 2211586 számú filmen szereplő ácsi zsidó anyakönyveket meg lehet-e tekinteni valamilyen módon Budapesten (vagy on-line) ?
Üdvözlettel
Goldi
goldi.szabo@gmail.com
Answers
-
Kedves Goldi!
Ha a Family Serch oldalon a Keresés menüpont alatt a Katalógus almenüben a film száma ill. GDS alapján történő kereséhez beírod a 2211586-os számot, a találati listában a DGS 7952013-as számú találatot meg fogod tudni nézni a gépeden is. Kattints a mellette látható fényképezőgép ikonra, és a film megnyílik a képnézegetőben. A listában szereplő többi találat mellett filmtekercs ikon lesz. Ezek online megtekinthetők a Salt Lake City-i Levéltárba történő belejelntkezés után. 20 percet adnak minden látogatónak, ez alatt a saját géped előtt ülve tanulmányozhatod a filmet egy misszionárius segítségével. Természeresen az online bejelentkezés megismételhető akárhányszor, és ingyenes. Következő leírásban szerepel, hogyan kérhetsz 20 perc távhasználatot:
Az alábbi linkre kattintva egy angol nyelvű weboldal nyílik meg. Ott ki kell választani a megfelelő földrészt / területet, ahol kutatni szeretnél. Pl. Európa, az Egyesült Államok és Kanada, stb. Ha rákattintasz pl. Európára, ott már látszani fog, hogy duration 20 minutes, és megjelnnek a kontinens államai. Aztán azt, hogy hol élt az ősöd, akit kutatánál. Itt az ország mai területe számít. Pl. ha az a történelmi Magyarországon volt, de a telelpülés ma már Szlovákia része, akkor Szlovákiát. Meg kell adonod a dátumot és az időpontot, mikor szeretnél kutatni és válaszolni egy űrlapon a feltett kérdésekre. De ezt szépen, részletesen leírják, és még többet is. A dátum és az idő az igénylő időszámítása szerint jelenik meg. Pl. én most rákattintottam Szlovákiára, és a felugró űrlapon halványan ott volt a megjegyzés, hogy budapesti idő szerint. Úgyhogy könnyedén be lehet osztani, mikor érsz rá.
Sikeres kutatást kívánok!
Virtual Genealogy Consultations - Online scheduling (oncehub.com)
0 -
Kedves Monika !
Köszönöm a válaszod. Tegnap sikerült egy 20 perces konzultációt megejteni. Nem volt lehetőség a film megtekintésére (csak egy lapot mutatott meg) A konzultáns tájékoztatása szerint az 5218771 számú film (Ács/Komárom anyakönyvek 1851-1876) megtekintésére van lehetőség Budapesten egy FS családkutató központban. Kérném tájékoztatásodat, hogy ez mikor és hogyan valósítható meg. (persze jobban örültem volna, ha ezt itthon az én számítógépemen is megtehetem.)
Üdvözlettel
Goldi
0 -
Kedves Goldi!
Sajnos, nincs ott lehetőség az egész filmet végig nézni. Kár, mert így csak akkor tudnak segíteni, ha pontos információkkal megyünk, azokat ellenőrizni, egy-két új adattal kiegészíteni szeretnénk. Hosszasan böngészni nincs mód. De lehet olyan eset, amikor erre van szükség.
1