Kérem segítségüket
Korábban a fiatal unokaöcsémnek odaadtam a családfánkat GEDCOM formátumban, hogy tegye fel a Family Search-ra. Akkor ez cca. 5500 person volt. Azóta sokat bővítettem -offline- már 7820 person és találtam benne pár hibát. Ez a nevem alatt került feltüntetésre: (név eltávolítva) gyüjteménye, 2:2:2:MMXL-KLK szerepel. (név eltávolítva) sem tud nekem engedélyt adni, hogy javítsam, bővítsem a feltett adatokat. Úgy gondolom mindent megpróbáltunk.
Előre is köszönettel: (név eltávolítva) (wiga2)
Best Answers
-
@WIGA Mod note: Community is a public online forum. Your post was edited to remove names that are not part of your username to protect the privacy of living people. Please see the Community Code of Conduct for more details.
DeepL translated:
Mod megjegyzés: A Közösség egy nyilvános online fórum. A hozzászólásodat úgy szerkesztettük, hogy az élő emberek magánéletének védelme érdekében eltávolítottuk a felhasználóneveden kívüli neveket. További részletekért lásd a Közösségi magatartási kódexet.
0 -
Az új GEDCOM feltöltése nem csinálna egyetlen duplikátot sem, ha az előzőt törlöd — de úgy is jó, ha mindkettő megmarad: "így állt a kutatásom ekkor, így áll ma".
(Az én feltöltésemnek kb. egynegyedét keresztanyám feltöltésében is megtalálni, mivel a Dédi ágát én küldtem el neki.)
A kettőzéseket a nagy közös fán kell kerülni, ha lehet. Ezért ott ajánlatos egyesével dolgozni. Mint írtam, van feltöltésen-alapuló adatátvitel, de hibás és nehéz vele dolgozni. Hosszú távon szerintem gyorsabb és pontosabb mindent újragépelni, mint a "segédlettel" bajlódni.
1
Answers
-
Google Translate:
I previously gave my young nephew our family tree in GEDCOM format to upload to Family Search. Then it's approx. There were 5,500 people. Since then I have expanded a lot -offline- already 7820 people and I found a few errors in it. This was listed under my name: The collection of (name removed), 2:2:2:MMXL-KLK is included. (Name removed) cannot give me permission to correct or expand the information provided. I think we tried everything.
Thanks in advance: (Name removed) (wiga2)
0 -
Yes, uploaded gedcoms are attached to the account of whoever uploads them and no one can edit them. You should give a new gedcom with all of your new information included in it to your nephew. Then he can delete the gedcom that he previously uploaded and upload this new gedcom in its place.
Did you know that we have a Hungarian Language Ask a Question zone and a Hungarian Language FamilySearch Group?
Google Translate:
Igen, a feltöltött gedcomok annak a fiókjához vannak csatolva, aki feltölti őket, és senki nem szerkesztheti őket. Adjon egy új gedcomot az összes új információjával az unokaöccsének. Ezután törölheti a korábban feltöltött gedcom-ot, és feltöltheti a helyére ezt az új gedcom-ot.
Tudtad, hogy van Magyar Nyelvű Kérdezzen zónánk és Magyar Nyelvű Családkereső Csoportunk?0 -
Nem tudom, ez eredetileg hová let szortírozva; én ma láttam csak, majdnem két héttel később, gondolom, azért, mert valamelyik moderátor átrakta másik kategóriába. (Mi egyszerű felhasználók nem tudunk semmit sem mozgatni, és a "kategóriák" és "csoportok" között még a moderátorok sem.)
Kérdés, hogy a családfát miért unokaöcsédnek adtad feltöltésre, amikor nyilván van saját fiókod? Vagy a "WIGA" is az unokaöcsédé?
Nem tudom, hogy magyarul van-e jó leírás az FS-ről. Megpróbálom rövidre szabni.
A FamilySearch-nek két nagy része van: a történelmi feljegyzések és a közös családfa. Ezekhez járulnak a segéd-részlegek, mint például a katalógus vagy a Genealógiák, és mindegyik rész kapcsolódik vagy összefügg több másikkal.
A Genealógiák segéd-részlegben különféle feltöltött családfák vannak, amik nyílvánosan kereshetők, de nem módosíthatók. A feltöltő személy sem változtathat rajtuk semmit, azon kívül, hogy törölheti a saját feltöltését, és/vagy feltölthet másik családfát.
(Van egy folyamat, ami a feltöltött családfát összehasonlítja a nagy, közös családfával, és lehetőséget kínál az adatok átvitelére, de én ezt erősen nem ajánlom: a folyamat túl rosszul működik. A helyes egyezéseket nem találja, de cserébe felajánl annyi helytelent, hogy az ember már önkénytelenül is elutasít mindent. Ezenkívül az adatátvitelnél nincs megfelelő átláthatóság: olyan, mintha kulcslyukon próbálnánk keresztrejvényt fejteni.)
1 -
Júlia kérdésére - "miért a fiatal rokonom tette föl a családfát, GEDCOM formában?" -szeretnék válaszolni.
Nem vagyok nagy tudor a számítógépes alkalmazások használata során. Ezért kértem meg a szakértő, fiatal rokont.
Ő nagyon korrekten az "én nevem Gyüjteménye" alatt.
De nagyon szerencsétlen, hogy nem lehet javítani, hozzáírni. Ha most töröljük a GEDCOM adatokat és feltöltjük az újat, akkor cca. 3000 person duplikát lesz!
0