A változtatások kimondottan rosszak
Miért kellett a régit új rosszra cserélni??? A régi anyakönyvben, ahol alul vannak a nevek, születésnél, házasságnál, több ezer anyakönyvet átlapoztam, több ezer nevet azonosítottam. Az újnál nem adja meg alul a születés vagy házasság neveket, tehát nem találom. Rámenve az anyakönyvre egyesével kell minden sort végig nyálazni. Ha kinagyítom akkor sokat vár mire megteszi. Ha javítani akarom pl. az elírt nevet akkor egyesével vissza kell mindig mennem, hogy beadja azt a nevet amit javítani akarok és nem engedi kijelölni sem a rosszat az anyakönyvben. Inkább nem csinálom. Miért kell a régit új rosszra cserélni??? Akkor a mostani a kutatási segítség, annál is eddig rámentem az egyeztetésre és rámentem a neveknél, hogy egyezik kész. Most meg még ott is külön rá kell menni egy újabb egyeztetésre a két név között, hogy beadja a teljes adatokat. Szerintem ezzel azt érik el, hogy sokan nem fogják csinálni, mert vagy nem értik mit kell az új változtatásban csinálni mert annyira bonyolult vagy a rendszer nem csinálja amit kér az ember. Minden egyes változtatásnál bonyolultabbá teszik az oldal kezelését. Pedig eddig azért voltak itt olyan sokan, mert pofon egyszerű volt a használata. kérem a további fejlesztéseknél vegyék figyelembe, hogy a fejlesztéssel együtt egyszerű és gyors maradjon a használat. Köszönöm
Comments
-
Az új képnézőről át lehet váltani a régire: az internet-címből egyszerűen törölni kell a kérdőjelet és mindent, ami utána következik.
Új képnéző: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSVH-BJFN?view=index&action=view. Ezen jobboldalt vannak az indexelt nevek; egy-egy névre kattintva becsúsztatja a részleteket, ahol a ceruzára kattintva lehet javítani a félreindexeléseket. (Mondjuk, jelenleg nem ajánlom, mert hiba van a rendszerben, ami néha eltünteti az index-bejegyzést, ahelyett, hogy kijavítaná.)
Régi: https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3Q9M-CSVH-BJFN. Ez képböngészésre sokkal alkalmasabb, de nem lehet vele az indexet javítani.
0