Dostęp do kopii ksiąg metrykalnych
Hej, na jakich zasadach możliwy jest dostęp do ksiąg metrykalnych z poniższego linku.
Z góry dzięki za info!
Best Answers
-
Właściciel źródła metrykalnego zezwolił FS na publiczne udostępnienie zasobu on-line wyłącznie w centrach historii rodziny , które są obecnie nieczynne ze względu na pandemię C-19. Wznowią swą działalność jak tylko ustanie zagrożenie dla zdrowia.
Są jednak jeszcze inne źródła metrykalne on-line w przedziale czasowym , który częściowo pokrywa się z interesującym Panią okresem:
Indeksy :
Źródła on-line na szukajwarchiwach.gov.pl / Biecz . Są zarówno źródła metrykalne ( 2 przykłady) i inne, akta osobowe, zbiór bardzo interesujących fotografii Biecza itp.
Inne:
0 -
Dziękuję, wzajemnie. Czy dowiadywała się Pani co jest na miejscu w Bieczu ( archiwum parafialne) ?
0
Answers
-
Dziękuję za odpowiedź, znam źródła wskazane powyżej, ich zakres indeksacji na genetece jest jedynie podstawowy. Mnie interesują bardziej dokładne informacje.
Dziękuję za kontakt i życzę zdrowia ;-)
0 -
Tak, ale aktualna kancelaria niechętnie udziela informacji drogą mailową, nie mówiąc o kontakcie bezpośrednim.
Kontaktowałam się również z Archiwum Diecezjalnym w Tarnowie i już wiem, że to wiąże się z długim czasem oczekiwania na odpowiedź. Poza tym lubię sama szukać powiązań, daje to dużo satysfakcji ;-)
1