Program hiba?
Üdv!
Indexelni szeretnék Magyarországról.
Bejelölöm a halotti anyakönyvet, a program mégis a születési anyakönyv rublikáit hozza.
Tehát be kellene irnom mikor halt meg a kép szerint, de csak azt tudnám beirni mikor született.
Magyarország, Budapest – Polgári anyakönyvi kivonat, 1-13. kerület, 1895–1973 [F rész]
Valamit rosszul csinálok? Már máskor is volt ilyen.
Köszi a választ
Ili
Answers
-
@Julia Szent-Györgyi are you familiar with indexing these records
0 -
Ili, nekem váltig csak születési anyakönyvet adott, de a hecc kedvéért kipróbáltam, mi történik, ha halottiként jelölöm, és szépen átváltott. Ha frissíted az oldalt, akkor is rossz mezőket mutat?
Vagy talán az zavart meg, hogy a halotti mezők között is kötelezőként jelöli a "birth year"-t? Azt egyszerűen üresnek kell jelölni (Ctrl-B).
0 -
Kedves Júlia!
Közben rájöttem, hogy a nyelvet nem szabad magyarra váltani, illetve figyelni kell, ha úgy jön be, angolra kell váltani az indexelésnél. Ha angol a nyelv, akkor is magyarul adja be. Ha magyarra váltom a nyelvet, akkor szerencsétlen az "I" betűt kapásból forditja "áj"-ra és kihagyja a dátumokat (1920-ből csak 1 marad) és egyebeket. Ekkor van az is, hogy hiába mondom neki hogy születési, halottit adott be. Tehát angol nyelvet kell választani hogy ne forditson.
A születési év és a sorszám megcserélődött, de azt egyszerűen áthúztam a mezőt felülre.
A "birth year" nem zavar, egyszerűen kiszámolom.
Ami zavar még, hogy a születésinél nem lehet beirni a családnevet. Hogy lehet utána keresni?
Köszönöm válaszod :)
Jó munkát, jó pihenést
Horváthné Ili
0