주의: 본 사이트는 귀하의 현재 웹브라우저 버전을 지원하지 않습니다. 본 웹사이트를 이용하면서 최상의 경험을 할 수 있도록 최신 버전으로 업그레이드 하거나 다른 브라우저를 설치하실 것을 권합니다.

탐색 건너뛰기
패밀리서치
  • 개요
  • 가계도
  • 찾기
  • 팔로우
  • 내가 제공한 정보
  • 비공개 개인
  • 기록
  • 이미지
  • 패밀리 트리
  • 가계 정보
  • 카탈로그
  • 묘지
  • 개요
  • 갤러리
  • 사람들
  • 찾기
  • 개요
  • 참여할 수 있는 활동
  • 나의 영향력
  • 색인 작업
  • 모든 활동
  • 투게더 앱
  • 성씨의 기원
  • 나에 관한 모든 것
  • 얼굴 비교하기
  • 유명한 친척
  • 이야기 기록하기
  • 얼굴 바꿔보기
로그인 계정 만들기
로그인 계정 만들기
  • 개요
  • 가계도
  • 찾기
  • 팔로우
  • 내가 제공한 정보
  • 비공개 개인
  • 기록
  • 이미지
  • 패밀리 트리
  • 가계 정보
  • 카탈로그
  • 묘지
  • 개요
  • 갤러리
  • 사람들
  • 찾기
  • 개요
  • 참여할 수 있는 활동
  • 나의 영향력
  • 색인 작업
  • 모든 활동
  • 투게더 앱
  • 성씨의 기원
  • 나에 관한 모든 것
  • 얼굴 비교하기
  • 유명한 친척
  • 이야기 기록하기
  • 얼굴 바꿔보기
컨텐츠로 건너 뛰기홈
  • 커뮤니티 홈
  • 패밀리서치 주제별 도움
  • 제안하기
  • 그룹
  • 로그인
  • 등록
  • 홈› 그룹› FamilySearch România
    FamilySearch-image

FamilySearch România

가입

Istoria Familie sau Genealogia

DoruVasile
    DoruVasile ✭
    November 3, 2021 November 3, 2021 편집 안 Social Groups
    stramosi.jpg

Îmi place foarte mult faptul că Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă numește activitatea noastră de cercetare a datelor strămoșilor - Istoria Familiei, pentru că așa este. Cea mai importantă parte a Istoriei Familiei mele este chiar colectarea de povestiri despre strămoșii mei sfinți. Îmi place foarte mult să caut povestiri valoroase despre strămoșii mei pentru a le înregistra pentru copiii mei si pentru generațiile viitoare. Aici este o poveste aflată de la mama mea Doru Eugenia despre bunica ei Smaranda Anghel. Este o poveste adevarată și plină de sensibilitate pe care îmi face plăcere să o împărtășesc cu voi:

Povestea decesului Smarandei Anghel ( la 42 de ani )

Sâmbătă 14 februarie 2021, mama Eugenia mi-a povestit despre decesul bunicii ei Smarandei Anghel, soția lui Costache Cobuz, așa cum i-a fost povestită chiar de mama ei. Cei doi au avut în viața lor scurtă, 11 copii ( inclusiv 2 perechi de gemeni ), dar numai 3 au trait, Maria Cobuz, mama mamei mele fiind cea mai mica plus Gheorghe Cobuz N.1905, D. 1974 si Ion Cobuz N. 1908 D 1977. Bunica Maria Cobuz, nu și-a cunoscut deloc tatăl, acesta murise la scurt timp după nașterea ei. Într-o zi din vara anului 1928 Smarandei Anghel, i-a fost rău și simțind că i se apropie sfârșitul, a trimis-o pe fata ei Maria de numai 8 anișori, să-l cheme pe fiul ei cel mare Gheorghe, să vină degrabă la ea. Micuța bunica Maria nu l-a găsit acasă și a mers la pășune unde acesta era cu vacile. I-a transmis mesajul mamei si s-a grăbit spre casă. A fost șocată, pe viață marcată și foarte îndurerată deoarece a găsit-o pe mama ei singură, decedată cu lumânarea aprinsă în mână. Era întinsă pe pat iar ceara din lumânare i se topise pe mâini, iar lumina ei incă ardea. Era o tradiție frumoasa printre oameni care spunea ca mortul trebuie sa mearga cu lumina spre Dumnezeu. Credinta strabunicii mele era asa de simpla si de pura si ma sensibilizeaza pana la lacrimi. M-a îndurerat așa de mult această istorisire, încât mi-am dorit să o scriu ca să nu se piardă. Greutățile, durerile și bucuriile sunt parte a vieților noastre și ale strămoșilor noștri, care ne dau experiențe și ne transformă în ceea ce devenim la finalul vieții, devin bagajul cu care plecăm în viața viitoare. Bunica Maria a fost crescută până la 17 ani de fratele mai mare Gheorghe, până când ea a acceptat căsătoria cu bunicul Iancu Popa.

0

어서 오십시오!

여기 새로 오신 것 같습니다. 시작하려면 로그인하거나 등록하세요.
    로그인
    등록
    Clear
    No Groups Found

어서 오십시오!

여기 새로 오신 것 같습니다. 시작하려면 로그인하거나 등록하세요.
    로그인
    등록

빠른 링크