Slovakia Church and Synagogue Books, 1592-1935
Kedves group!
Ezt a levelety kuldtem ket honappal ezelott a FS Support nak. Visszakuldtek, hogy ide teggyem fel.
Azt nem tudom, hogy lehet a szemelyhez a megjegyzest megtenni, amit ajámlott a Support embere. Ha Ti tudjatok, adjatok felviladositast, hogy csinaljuk. Ezek nem az en csaladtagjaim, igy nincsenek a csaladfamon, hogy ott a megjegyzest megtegyem.
Azon kivul kertem, hogy hivjak fel a figyelmet azokra a hibakra, amit sokszor az indexelok megtesznek, szerintem a FS hibaja is, mert koteleznek arra, hogy ahogy az anyakonyvben irva van, ugy indexeljunk, ami sokszor nem helyes, mint ahogy a sarga felirattal probaltam megmagyarazni.
Udv. Marcsi.
Under this microfilm, from image 34 thru 40 page was indexed incorrectly. On the 40th page on left site only.
We can not correct this, because it's not allowed. They indexed the godparents name , stead of the parents nam.
This is a big mistake. I do not understand, the person from the correction did not pick up this mistake?
- Slovakia Church and Synagogue Books, 1592-1935
- Evangelical (Evanjelícká cirkev)
- Parkan
- Bátorove Kesy
- Baptisms, marriages, deat...elstvá, úmrtia) 1786-1853
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33SQ-GBR5-KBX?i=33&cc=1554443
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33S7-9BR5-2HF?i=39&cc=1554443
コメント
-
Kedves Mária!
Ha az indexelésben hiba van (és a felhasználók által nem javítható), akkor az erre vonatkozó észrevételt ezen a fórumon tudod megtenni. Megnéztem, tényleg keresztszülőket indexeltek szülők helyett, ennek feltehetően az az oka, hogy an indexelő nem értette, ami oda van írva. Köszönjük, hogy írtál, javítani fogjuk!
A FamilySearch irányelve az, hogy - bár mindenképp egy kedves gesztus más anyanyelvűeknek segíteni -, mindenki csak a saját anyanyelve szerinti könyveket indexelje.
Csak a folyamatban lévő indexelési projekteknél tudjuk megnézni, hogy ki az indexelő, egy már publikált könyv esetében, mint ez is, nem.
Amennyiben ellenőrzőként (Review) hibát találsz, akkor kérem, hogy írd meg nekünk itt a Batch számát és akkor figyelmeztetni tudjuk az indexelőt a hibájára.
Köszönöm!
Bernadett
0 -
Kedves Bernadett!
Amikor ellenorzok indexelt anyagot az internet oldalon, akkor honnan latom az indexelő Batch számát?
Azok meg nem mentek ki az internetre (gondolom én).
Most jelezte egy ismeros, megint talalt sorozatos hibat.
Éppen most egy újabb téves indexelési sorozattal találkoztam. A Mezőhegyesi Római Katolikus Halotti Anyakönyv 620 bejegyzését tévesen keresztelésnek minősítették. Itt kezdődik:
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:9398-NSWG-3?i=6&cc=1743180
és folyamatosan tart az anyakönyv 61. lapjáig.
Márki László nevében küldtem
Udv. Marcsi
0 -
Kedves Marcsi!
Elnézésedet kérem, hogy csak most válaszolok, elkerülte a figyelmemet ez a bejegyzésed. Batch száma az indenxelendő képeknek van (1, vagy több egyben) és a kép felett találod, bekarikáztam egy példában.
A hibát, amit jeleztél a 620 bejegyzésről, javítani fogjiuk!
0