Még mindíg honlap!
Megint belefutottam egy nem értem poblémába! Ahelyett, hogy segítené a honlap a "munkámat" inkább gátolja. Még mindíg nem értem a 4000 fős korlátozást a követéseknél ( ha valaki elmagyarázná miért is kell ez a korlátozás) De itt egy másik is. Ahol találok oda felteszem az illető gyászjelentését (mint biztos sokan tudjátok van egy hatalmas gyűjtemény) A gyászjelentések nagyon sokat segítenek a családi kapcsolatok "megfejtésében". Akkor miéer is haragszik rá az oldal?
Felteszem dokumentumként és az oldal korlátozza, valami féle irányelv miatt. ( ne legyünk már facebook). Igaz 10-ből csak egynél csinálja meg ( hogy miért választ ki egyeseket nem tudom!) Egyébként fogom letörlöm és ismét feltöltöm akkor az esetek nagy részében elogadja!! De megsporólhatnák egy müveletet, ha nem csinálná!!
コメント
-
Kedves Balázs!
Egy korábbi hozzászólásban már volt szó arról, hogy a Family Search nem tervezi a 4000-es követési limit módosítását. Valószínűleg nem érték még el elegen ezt a határt ahhoz, hogy feljebb emeljék. Egyelőre nem módosítják a szoftver beállításait.
A képeket akkor engedi csak át a rendszer, ha nem tartalmaznak vízjelet vagy bélyegzőt, esetleg más adatot, ami szerzői jogokat sérthet. Ezeket egyesével megnézi a Family Search. Azt nem tudom, miért engedi másodszorra mégis feltölteni, ha előszörre nem. Formailag az emlékek feltöltésekor az alábbi megkötéseket kell figyelembe venni:
A formátum .jpg, .tif, .bmp, .png, .pdf, .mp3, .m4a, és .wav lehet, a méret legfeljebb 15MB. Érdemes ezt alkalmazni akkor is, ha a családfára töltünk fel fényképet vagy oda kapcsolunk dokumentumot. (Hangfájlt oda nem is lehet, feltölteni, csak az emlékek közé.)
0 -
Kedves Balazs!
"A gyászjelentések nagyon sokat segítenek a családi kapcsolatok "megfejtésében". Akkor miéer is haragszik rá az oldal?"
Nem vagyok biztos abban, hogy sikerulni fog, de, ha nem a OSZK oldalrol toltod fel a gyaszjelentest, hanem a FS oldalrol, akkor a vizjel nem mutatkozik es talan ugy atengedi egyszerre. Itt latszik hogy nincs vizjelzes.
Viszont az igaz, tobb lepest kell tenned a megjelenitesig. Azt sem tudom, hogy innen tudod-e csatolni a csaladfadhoz.
Udv. Marcsi.
0 -
Az OSZK gyászjelentés-gyűjteménye nem pontos mása az FS gyűjteményének, tehát vannak gyászjelentések, amiket valamilyen módon "kívülről" kell kapcsolni. Én nem szoktam őket feltölteni, mert könnyebb weboldalas forrást csinálni belőlük. (Attach New Source - Web Page URL.)
Ha megvan a gyászjelentés FS-es változata, akkor a képböngésző jobb felső szélén található kék gombbal (Attach to Family Tree) lehet egyszerre több családtaghoz is csatolni a forrást, és ha eszembe jut eltenni a forrás-dobozomba (Add to Source Box), akkor előbb-utóbb mindegyik említett családtaghoz tudom csatolni ugyanazt a forrást. (Tehát ha begépelem a szöveget, és később Pistabácsinál észreveszem, hogy 1992-t írtam 1892 helyett, akkor Pistabácsi forrás-oldalán kijavítom, és mind a tizenhat unokatestvérnél ki van javítva.)
1