Forráshivatkozás
Üdvözletem a Kedves Segítőnek!
A Niklosz famíliát kutatom, apai nagyanyámat, és az ő őseit, akik Perjámoson születtek. A Family Serch oldalán találtam rokonokat, DE az általam eddig tudott, és ismert adatokkal nem mindenben egyezik. Az adatokat felvivő RobertWessel csatolt egy forráshivatkozást, melyet sajnos még nem digitalizáltak, csak könyv formájában érhetőek el. A kérdésem annyi lenne, ezeket a forrásokat digitalizálják-e a közeljövőben, mert fontos lenne a kutatások során, vagy esetleg más úton is elérhetővé válnak ezek a könyvek. Sajnos több ezer kilométert utazni egy könyv elolvasásáért lehetetlen vállalkozás.
A keresett két könyvek:
"Familienbuch der katholischen Pfarrgemeinden Perjamosch und Perjamosch-Haulik im Banat und ihrer Filialen Grossdorf und Neu- und Gross-St. Peter (1724), 1755-1991;" Entry N180, Johann Niklosz family
Familienbuch der katholischen Pfarrgemeinden Perjamosch und Perjamosch-Haulik im Banat : und ihrer Filialen Großdorf (Nagyfalu, Satu Mare) und Neu- und Groß-St. Peter (Rácz-Sz. Péter) (1724)/1755-1991Szerző:Krämer, Anton, 1926-2010
Nagyon köszönöm, jó lenne végre kedvező választ kapni, hogy folytatni tudjam az adatok gyűjtését, és valós családtagokat adjak hozzá a családfámhoz.
További jó munkát kívánok:
Kővári-Maurer Mária
コメント
-
Kedves Mária! A könyv valóban nincs digitalizált formában a FamilySearch birtokában és sajnos nem valószínű, hogy az elkövetkező években digitalizálva lesz. A Salt Lake Cityben lévő központi könyvtárunkon kívül - tudomásunk szerint - még ezeknek a könyvtáraknak van példánya a könyvből. Hogy náluk van-e lehetőség online betekinteni a könyvbe, azt sajnos nem tudom. 😟 https://www.worldcat.org/title/familienbuch-der-katholischen-pfarrgemeinden-perjamosch-und-perjamosch-haulik-im-banat-und-ihrer-filialen-grodorf-nagyfalu-satu-mare-und-neu-und-gro-st-peter-racz-sz-peter-17241755-1991/oclc/866509482
Bernadett
0 -
Kedves Bernadett!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Sajnos a többi könyvtárban sincs elérhető digitalizált változat, csak könyv formátumban.
Igazán sajnálom, hogy nem lehet hozzáférni, hisz így nem tudom biztonságban a saját rokonaimhoz adni azokat, akiket az FS-en amúgy találtam.
Köszönöm szépen, további jó munkát kívánok!
Marcsi
0