Honlap
-Miért nem engedi az oldal, hogy 4000 főnél többet kövessek??
-Miért léptet ki állandóan az oldal annak ellenére, hogy beteszem a pipát a maradjon belépve 2 hétig
-Miért haragszik a nevekben a zárójelre az oldal?? ( név változtatáskor a régi nevet szoktam zárójelbe tenni) Vagy van jobb megoldás?
-Hibás indexelés javításakor nem-e lehetne egy körben megcsinálni az egészet? ( ha több hiba van egy indexelésben)
コメント
-
Kedves Balázs,
Köszönöm a kérdéseidet.
-Miért nem engedi az oldal, hogy 4000 főnél többet kövessek??
-Hibás indexelés javításakor nem-e lehetne egy körben megcsinálni az egészet? ( ha több hiba van egy indexelésben)
A FamilySearch beállításai miatt nem lehet 4000 főnél többet követni és ez az oka annak is, hogy hogy a hibás indexelés javítását nem lehet egy körben megoldani. Ezt a fejlesztők tudják csak megoldani és a társaimmal jelezzük is nekik a problémát, de a megoldás hosszabb folyamat lehet.
-Miért léptet ki állandóan az oldal annak ellenére, hogy beteszem a pipát a maradjon belépve 2 hétig
Ez a probléma a gép sütibeállításaival kapcsolatos. Ki kell törölni a sütiket ahhoz, hogy ez működjön:
a sütiket Chrome-ban így kell törölni:
firefox-ban pedig így:
https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
Ha más típusú böngészőben, vagy telefonról kell törölni a sütiket és további segítség szükséges, megkérdezem a szoftverfejlesztésben járatos társamtól.
-Miért haragszik a nevekben a zárójelre az oldal?? ( név változtatáskor a régi nevet szoktam zárójelbe tenni) Vagy van jobb megoldás?
A név mezőbe csak a nevek kerülhetnek, a következő karakterek nem engedélyezettek:
\@#$%&*_+=|~/><[]{}();:0123456789
A névváltoztatások rögzítéséhez a legjobb a további információk/other information, információk hozzáadása/add informationmás név/alternative name résznél a névváltozatok megadása. Tetszőleges számú változatot lehet rögzíteni és ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a keresésnél a rendszer az összes rögzített változatot figyelembe veszi. Születési (birth name), házasságkötés utáni (married name) illetve becenevet (nickname) is meg lehet adni, ha pedig általánosabb kategóriát szeretnénk választani, a legjobb az ezen a néven is ismert/also known as opció.
Üdvözlettel:
Gazsi Orsi
FamilySearch Hungary Support Team
1 -
Kedves Orsi!
A 4.000 fő nekem is nagyon kevés a követéshez, kb. 16.000-re tippelem, amire szükség lenne, hogy minden változást tudjak követni.
Jó lenne, ha ezt a kvótát meg lehetne emelni.
Köszönettel:
Judit
0 -
Kedves Judit,
Köszönöm az észrevételt, továbbítottam a többieknek.
Orsi
FamilySearch Hungary Support Team
0 -
Kedves Judit! Korábban más felhasználó kérésére utanánéztem a 4.000 fős listabővítés lehetőségének és azt a választ kaptam, hogy nem tervezi a FamilySearch ennek módosítását. A szoftver tervezése, a beállítások módosítása mindig hosszú folyamat eredménye, és mindig szempont hogy jelentős számú felhasználó kutatását segítse. Azt nem tudom, hogy hányan érték már el a 4.000-es "követési" limitet, de az biztos, hogy a változtatáshoz még nem elegen, :-)
0 -
Szomorú a hír, mert ha nem követek akkor a sok bevitt személy (nálam 4200 és a kapcsolodó személyek 17.000) között nagyon megnehezítik a keresést!
0 -
Kedves Detti!
Köszönöm, hogy utánajártál.
Üdv: Judit
0 -
Balázs, ha ennyi személy kapcsolódik a családfádhoz, akkor igazán kiemelkő a kutató munka, amit végeztél, gratulálok! Én valószínűleg regisztrálnék még egy fiókkal és a 200-at ott követném.
Emellett én egy Excel táblázatban is vezetem a neveket, ahol jegyzeteket tudok írni mellé, pl. hogy hiányoznak a szülők, vagy hogy melyik faluba kell elmennem a hiányzó könyveket megnézni, stb.
0 -
Erre az újabb profil létrehozására, mint áthidaló megoldás én is gondoltam, de nekem csak az egyik családi ágamon már elfogyott a 4.000 lehetőség, és még ott is szelektáltam, illetve vannak nem megjelölt részek. Több új profilt kellene létrehoznom, hogy minden személyt figyelni tudjak.
Az a baj, hogyha nem tudjuk figyelni a profilokat, akkor más felhasználók totál át tudják szabni az egészet. Mikor volt tavaly a Rootstech, beregisztráltam és több, mint 50 távoli rokonom jelent meg a résztvevők között. Nagyon csodálkoztam, és kiderült, hogy valaki egy nem valós ágat kapcsolt a családfámhoz egy névazonosság miatt, így "keletkezett" annyi unokatestvérem.
A másik elég gyakran előforduló eset, hogy összevonnak két azonos profilt, de a már kikutatott adat ilyenkor elveszhet. Rendszeresen találkozom olyannal, hogy a halálozási adatok lemaradnak az összevonás után vagy a házasságkötés. Ha követem a profilt, akkor ezt látom és rögtön vissza tudom pótolni, ha nem követem, akkor még egy csatolt dokumentumból valaki visszatöltheti, de ez - lássuk be - elég esetleges.
A párhuzamos nyilvántartás ebben a nagyságrendben ugyan nem lehetetlen, de minden adatot folyton egyeztetni kontraproduktív lenne, mivel minden állandó változásban van a közös szerkesztési lehetőség miatt. Az érdemi kutatói időt rövidítené meg, ha ezzel kéne állandóan foglalkozni. Ezért jó a követés, mert ott látszanak a változások.
Üdv:
Judit
1 -
Még a követéssel kapcsolatban eszembe jutott, hogy jó lenne, ha a cimke funkciót a profilnál is lehetne használni, nem csak a követés során.
0 -
Kedves Judit!
A rendszer fejlesztésére vonatkozó javaslatokat leggyorsabban az "Ideas" - "General User Interface" menüponton keresztül tudod eljuttatni az illetékesekhez.
Üdv,
Bernadett
0 -
Köszönöm, és leírhatom magyarul is??
1 -
Igen, persze! Lehet magyarul is, elég jó a fordító program, amit használnak. :-)
Ha valami mégsem világos, majd megkérdeznek minket. :-D
0