Cum înregistrăm amintiri în pagina unei persoane din arborele familiei?
Etape:
1. Intrăm în contul nostru (cu SIGN IN: username=nume de utilizator și password=parola).
2.Apoi clic pe Family Tree unde apare sub-meniu în jos și clic pe Tree și aparearborele familiei.
3. Căutăm persoana despre care dorim să introducem amintiri (memories) în arborele familiei. În această căutare, sub fiecare cuplu din arbore, avem children= copii (unde putem face clic dacă acolo căutăm), iar cu clic pe săgețile din dreapta, facem să apară părinții celor în dreptul cărora e săgeata pe care facem clic).
4. Când am găsit persoana, clic pe numele ei și se deschide o mică fereastră în care apar date pe scurt ale persoanei, sub numele acesteia scris cu litere albastre. Clic pe numele albastru din mica fereastră și apare pagina cu detalii a persoanei.
5. În pagina de detalii a persoanei, clic pe Memories din bara de meniu de sub numele persoanei despre care dorim să introducem amintiri în arborele familiei. Apare pagina cu amintiri despre persoană.
6. (a) Putem adăuga fotografii (=Photos) din computer ( clic pe Upload Photos) sau putem lua fotografii pe care le avem deja în Galeria de pe FamilySearch (clic pe Select from Gallery).
6. (b) Sau putem adăuga documente (=Documents) din computer ( clic pe Upload Documents) sau putem lua documente pe care le avem deja în Galeria de pe FamilySearch (clic pe Select from Gallery).
6. (c) Sau putem adăuga povestiri (=Stories) din computer ( clic pe Create Story=Creează Poveste) sau putem lua povestiri pe care le avem deja în Galeria de pe FamilySearch (clic pe Select from Gallery).
6. (d) Sau putem adăuga fișiere/înregistrări audio (=Audio) din computer ( clic pe Upload Audio) sau putem lua fișiere/înregistrări audio pe care le avem deja în Galeria de pe FamilySearch (clic pe Select from Gallery).
7. După ce am introdus o fotografie la amintiri (memories) despre persoană, fotografia apare inițial cu o bandă neagră pe ea ca „neprocesată” (=Unprocessed), așa că va trebui să așteptăm ceva timp până când este acceptată (ca fiind adecvată)/procesată.
Tot ceea ce am introdus individualizat la butonul Memories de sub numele oricăreia dintre persoanele pe care le avem în arborele nostru familial, apare și în Gallery, care apare în sub-meniul de la butonul Memories de deasupra numelui persoanei), alături de tot ceea ce am introdus pentru toți.