Kérdés - hiányos indexelés
Tisztelt Csoport tagok,
Az utóbbi időben komoly hiányosságokat, téves indexeléseket találtam az anyakönyvek böngészése és a források csatolása közben.
Ilyenek pl:
- Csak az egyik oldala (bal) van indexelve a születési anyakönyv képkockáinak egy településen. A másik (jobb) oldal bejegyzései nem lettek indexelve.
- Minden született gyermek férfinak (Male vagy simán M) van indexelve, függetlenül attól, hogy valójában leány és ez a tény fel van tüntetve az anyakönyvben.
Kérdésem: hol lehet az ilyen problémákat jelezni úgy, hogy annak foganatja is legyen?
Azért kérdezem, mert korábban is jeleztem teljes anyakönyvre vonatkozó problémákat, de azóta sem javította azokat senki.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel,
Mamrovits László
----
Recently, I have found serious gaps and incorrect indexing while browsing the registers and attaching sources.
For example:
- Only one side (left) of the birth register picture in a municipality is indexed. The entries on the other (right) side have not been indexed.
- All children born are indexed as male, regardless of whether they are actually a girl, and this fact is indicated in the birth register.
My question is: where can such problems be reported so that someone can deal with them?
I ask because I have previously reported problems with full church books, but no one has corrected them since.
Thank you in advance for your replies!
コメント
-
A "miért mindenki férfi" kérdést már szeptemberben feltettem (https://community.familysearch.org/en/discussion/128898/why-is-every-principal-in-this-new-index-marked-either-male-or-unknown).
Új index-javítási felületen dolgoznak, amiben a felhasználó mindent tud majd szerkeszteni, és hozzáadni és törölni is lehet majd, de nem tudom, hogy ez a jelenleg-javíthatatlan indexekre fog-e valaha vonatkozni. (Nem tudom, hogy a szlovákiai anyakönyvek indexe miért nem javítható.)
Mostanában a fő kérdésem az, hogy az újonnan-kiadott indexekben kinek a brilliáns ötlete volt a vőlegény családnevét a menyasszonynak adni, és hogy van-e lehetőség ezt a személyt kirúgni.
0 -
Kedves Julia,
Köszönöm hozzászólásod! Sajnos nem hiszem, hogy az új felület lehetőséget fog adni arra, hogy egy oldalra 10-12 új rekordot beszúrjunk. Jelenleg az adott anyakönyvben lévő adatoknak csak a fele van indexelve.
"a szlovákiai anyakönyvek indexe miért nem javítható" - Szívemből szóltál/kérdeztél. A mai Szlovákiában élt a felmenőim nagy része, majd minden rekord esetében bele kellene javítani. Vezetek egy külön listát arról, hogy a Mamrovits(cs/cz) nevet hányféleképpen írták az indexben.
"Mostanában a fő kérdésem az, hogy az újonnan-kiadott indexekben kinek a briliáns ötlete volt a vőlegény családnevét a menyasszonynak adni..." Hát ez nekem is szúrja a szemem rendesen. Azoknál a bejegyzéseknél, ahol a forrást csatolom, minden esetben javítom az indexet. Kirúgni ugyan nem kívánnám őt, mert mindenki hibázhat.
Nagyon várok viszont egy hozzászólást/választ olyan személytől, kinek van élő kapcsolata az FS üzemeltetőivel, hogy az ilyen eseteket gyorsabban lehessen orvosolni. Úgy gondolom, közös érdekünk, hogy az FS adatbázis a lehető legjobb minőségű legyen.
Tisztelettel,
Mamrovits László
1