Idővonal és álló diagram - hibajelentés
Kedves Adminok!
Kíváncsiságól kipróbáltam az idővonal funkciót és azt tapasztaltam hogy a térképen a helységek több esetben hibásan jelennek meg. A valós és jelzett hely közötti különbség egy esetben majdnem 60 kilométer.
Példaképpen csatolok két képet. Az első képen látható valamennyi jelölés túrricsei, a másodikon a 2-es számmal jelölt túrricsei, a többi pedig nagyhódosi eseményekhez kapcsolódik.
Egy másik hiba a grafikonokkal kapcsolatos. Legyező diagramról állóra váltáskor fekvő diagram jelenik meg. Ahhoz hogy valóban álló diagram jelenjen meg, frissíteni kell az oldalt. Ezt a hibát már korábban is jelentettem és akkor ki is lett javítva, de most egy ideje újra feltámadt.
Üdvözlettel,
Miklós
コメント
-
Túrricse koordinatái az FS adatbázisában (https://www.familysearch.org/research/places/) jelenleg a tájvédelmi körzet közepén vannak. Beadtam egy javítási javaslatot.
Az álló diagram időnkénti fekvő megjelenését már én is észleltem, de nem elég gyakran, hogy megfigyeljem az összefüggést a legyezőről váltással. A probléma nyomozásában gondolom nem segít, hogy csak elsőre csinálja: ha "ablaknyitás óta" már egyszer volt álló, akkor legyezőről is állóra vált.
0 -
Köszönöm a javítási javaslatot, de azt hiszem hogy ennél nagyobb a gond. A rosszul elhelyezett szatmári helységekről listát lehet írni (tulajdonképpen a hiba egész Magyarország területére érvényes), pl.:
Túrricse
Csaholc
Tisztaberek
Méhtelek
Kis- és Nagyhódos
Gacsály
stb.
Továbbá, a hibás GPS nem magyarázza meg a második képet, ahol Túrricse Vajánál látható. Csatolok mégegy képet, amin a jelölt valamennyi esemény [túr]ricsei, kettő mégis Nagykárolynál van jelölve.
A diagram hiba könnyen előcsalható három lépessel (tetszőleges legyező diagram, oldal frissítés, álló diagram).
0 -
Kedves Miklós!
Kipróbáltam a legyező, fekvő, álló nézetek közötti ugrálást, nekem működik, mindig arra vált, amire kattintok. A térképes megjelenítéssel kapcsolatos problémának utánanézek.
0 -
Kedves Bernadett!
A diagram hiba akkor mutatkozik ha korábban legyező volt használatban. Én a legyező diagramot használom navigálásra, az állót pedig szekesztésre, különböző "tab"-ban. Mikor legyezőről tab frissítés után állóra váltok, először mindig fekvő jelenik meg. Frissíteni kell az oldalt ahhoz hogy jó legyen. Ahogyan a képen is látszik, a diagram és az URL ("portrait") nem egyezik meg.
A térkép probléma több rétű. Először is úgy látszik hogy egész Magyarország el van csúszva. A jelölés falvak esetében jóval a falun kívül jelenik meg; általában lakatlan területen, néha másik falunál (Gacsály pl. Tisztaberken) ha véletlenül éppen van ott egy. A másik gond az alapértelmezett helységnevek körül van. Nem nagyon értem hogy mi a logika abban hogy a FS megváltoztaja a helységek elfogadott nevét, azután a felhasználókra bízza hogy azt több ezer eseménynél javítsák ki (önkéntes lehetőség). Az én esetemben a "Ricse" helységnév "Túrricsé"-re, "Nagyhodos" pedig "Nagyhódos"-ra lett változtatva és azok az események amik a korábbi névvel szerepeltek, átkerültek a térképen pl. Romániába. Az is egy gond, hogy bejegyzés csatolásakor a régi név helységnév kerül az eseményhez.
0 -
Kedves Julia!
Hová adtad be a javítási javaslatot? A FamilySearch csapatához ilyen nem érkezett.
0 -
@1548HB, a javaslatot a helység-adatbázison keresztül elérhető módon adtam be, és pár héten belül kaptam is választ a "Place Feedback"-től, hogy Túrricsét Szatmárba rakták, de Ricsét meghagyták Hajdú-Biharban, mert van egy forrás (http://www.getamap.net/maps/hungary/hajdu-bihar/_ricse/ ), ami ottani "terület"-ként (area) sorolja. Erre válaszoltam emailben, de arra nem reagált senki.
0 -
Kedves Júlia,
Köszönöm hogy bejelentetted a hibát, de ez csak csepp a tengerben. Ahogyan korábban írtam, rengeteg az olyan helység ami rosszul van jelölve. Az egész térkép funkció használhatatlan. Túrricsének pl. két meghatározása van, egy Trianon előtti (Szatmár) és egy Trianon utáni (Sz-Sz-B). Az egyiket javították, a másikat nem. Nem tudom mit kellene tenni, jelenteni minden falut egyenként?
0