Regisztráció
Kedves Bernadett!
Édesanyámat próbálom sms-sel regisztrálni. M a teendő, ha nem jön az sms a regisztráció érvényesítéséhez?
Köszi:
Judit
コメント
-
Kedves Szonda!
Ha nem jön sms, javaslom a regisztráció elkezdését elöről. Megpróbáltam az sms segítségével regisztrálni egy fiókot, és sikerült. Talán csak valami apró beállítási hiba miatt nem sikerült. Néhány képernyőképpel illusztrálva átküldöm, remélem ez segít.
- lap, Név, születési dátum, nem kitöltése
következő lépés: felhasználónév, jelszó és megerősített jelszó megadása, visszaállítási lehetőség - mobil kiválasztása A mobilszám mező első részében lévő zászló ikon melletti lefelé mutató nyílra klikkelve kiválasztjuk Magyarországot.
A rendszer így bejelöli a +36-ot.
csak az utána következő 9 számjegyet kell megadni (kötőjelek vagy space nélkül)
A helyszín és a felhasználási feltételek után lehetővé válik a fiók létrehozása:
A következő lépés a fiók létrehozása gomb megnyomása után a hitelesítő kód beírása és a beküldés gomb megnyomása. A kód mindössze 20 percig érvényes.
A kód beírása és a beküldés gomb megnyomása után kész a fiók:
Remélem, így már minden rendben lesz, ha további segítség kell, kérlek írd meg a discussion menüpontban.
Gazsi Orsi
FamilySearch Hungary Support team
1 -
Kedves Orsi!
Én is kipróbáltam másik fiókkal, és működött. Arra gondoltam, hogy a felhasználónévnél nem tetszett az ékezetes betű, de látom, hogy Te is használtál ilyet.
Szóval passz...
Köszönöm a segítséget!
Üdv:
Judit
0 -
Kedves Judit!
Nem tudom, hogy azóta sikerült-e a regisztráció, de ha nem jön meg az SMS, annak több oka is lehet:
- megtelt a telefon SMS tárhelye (főleg régi, nyomógombos telefonoknál fordulhat elő, amelyek a SIM kártyára mentik az SMS-eket - okos telefonoknál nem valószínű - SMS-ek törlésével megoldódik)
- szolgáltató "lenyelte" az SMS-t (időnként előfordul, viszont magától meg szokott javulni, bár a lenyelt SMS-t nem mindig küldi újra)
- nem jó a telefonszám (például el lett gépelve)
- a telefon nem fogad külföldi számokról SMS-t (vagy a szolgáltató nem továbbítja - ez sem igazán jellemző manapság)
- a telefonon le lett tiltva a telefonszám, amelyről az SMS érkezik (ez nem valószínű szintén, és véletlenül nem is állhat elő)
Nekem informatikusként nagyjából ennyi eshetőség ugrik be így elsőre. Ezek általában megoldódnak maguktól, vagy viszonylag egyszerű megoldásuk van. Érdemes ellenőrizni, hogy egyébként érkeznek-e SMS-ek a telefonra (ha nem, akkor vagy az első eset van, vagy máshol van a hiba).
Meg lehet esetleg próbálni egy másik telefonszámmal a regisztrációt - ekkor viszont az esetleges jelszó visszaállításhoz is azt kell majd használni -, vagy ami lehet mégjobb, hogy a Mobil helyett az "ímél" lehetőséget kiválasztani és egy email címet megadni a visszaállításhoz.
Egyébként, ha valamelyik mező tartalma formailag nem megfelelő, akkor szólnia kell a rendszernek (hosszú ő és ű karaktereket nem próbáltam, de szerintem az sem kellene, hogy gondot okozzon - vagy legalábbis nem úgy, hogy nem szól a rendszer).
Üdv.,
Babcsány Péter
FamilySearch Hungary Support team
0