Attention: This site does not support the current version of your web browser. To get the best possible experience using our website we recommend that you upgrade to a newer version or install another browser

Skip main navigation
FamilySearch
  • Overview
  • Tree
  • Find
  • Following
  • My Contributions
  • Private People
  • Records
  • Images
  • Family Tree
  • Genealogies
  • Catalog
  • Books
  • Research Wiki
  • Cemeteries
  • Overview
  • Gallery
  • People
  • Find
  • Overview
  • Opportunities
  • Your Impact
  • Indexing
  • All Activities
  • Together App
  • Surname Origins
  • All About Me
  • Compare-a-Face
  • Famous Relatives
  • Record My Story
  • Picture My Heritage
Sign In Create Account
Sign In Create Account
  • Overview
  • Tree
  • Find
  • Following
  • My Contributions
  • Private People
  • Records
  • Images
  • Family Tree
  • Genealogies
  • Catalog
  • Books
  • Research Wiki
  • Cemeteries
  • Overview
  • Gallery
  • People
  • Find
  • Overview
  • Opportunities
  • Your Impact
  • Indexing
  • All Activities
  • Together App
  • Surname Origins
  • All About Me
  • Compare-a-Face
  • Famous Relatives
  • Record My Story
  • Picture My Heritage
Skip to contentHome
  • Community Home
  • Ask a Question
  • Community News
  • Groups
  • Sign In
  • Register
  • Home› Groups› FamilySearch Magyarország - Hungary
    FamilySearch-image

FamilySearch Magyarország - Hungary

Join

Idővonal és álló diagram - hibajelentés

miklos63
    miklos63 ✭
    September 19, 2021 edited September 19, 2021 in Social Groups
    Ricse_1.JPG
    Ricse_2.JPG
    Chart.JPG

Kedves Adminok!

Kíváncsiságól kipróbáltam az idővonal funkciót és azt tapasztaltam hogy a térképen a helységek több esetben hibásan jelennek meg. A valós és jelzett hely közötti különbség egy esetben majdnem 60 kilométer.

Példaképpen csatolok két képet. Az első képen látható valamennyi jelölés túrricsei, a másodikon a 2-es számmal jelölt túrricsei, a többi pedig nagyhódosi eseményekhez kapcsolódik.

Egy másik hiba a grafikonokkal kapcsolatos. Legyező diagramról állóra váltáskor fekvő diagram jelenik meg. Ahhoz hogy valóban álló diagram jelenjen meg, frissíteni kell az oldalt. Ezt a hibát már korábban is jelentettem és akkor ki is lett javítva, de most egy ideje újra feltámadt.

Üdvözlettel,

Miklós

Tagged:
    • Family Tree
    • Timeline map
    0

Welcome!

It looks like you're new here. Sign in or register to get started.
    Sign In
    Register

Comments

• Julia Szent-Györgyi
      Julia Szent-Györgyi ✭✭✭✭✭
      September 20, 2021

Túrricse koordinatái az FS adatbázisában (https://www.familysearch.org/research/places/) jelenleg a tájvédelmi körzet közepén vannak. Beadtam egy javítási javaslatot.

Az álló diagram időnkénti fekvő megjelenését már én is észleltem, de nem elég gyakran, hogy megfigyeljem az összefüggést a legyezőről váltással. A probléma nyomozásában gondolom nem segít, hogy csak elsőre csinálja: ha "ablaknyitás óta" már egyszer volt álló, akkor legyezőről is állóra vált.

0
    • miklos63
      miklos63 ✭
      September 20, 2021 edited September 20, 2021
      Ricse_3.JPG

Köszönöm a javítási javaslatot, de azt hiszem hogy ennél nagyobb a gond. A rosszul elhelyezett szatmári helységekről listát lehet írni (tulajdonképpen a hiba egész Magyarország területére érvényes), pl.:

Túrricse

Csaholc

Tisztaberek

Méhtelek

Kis- és Nagyhódos

Gacsály

stb.

Továbbá, a hibás GPS nem magyarázza meg a második képet, ahol Túrricse Vajánál látható. Csatolok mégegy képet, amin a jelölt valamennyi esemény [túr]ricsei, kettő mégis Nagykárolynál van jelölve.

A diagram hiba könnyen előcsalható három lépessel (tetszőleges legyező diagram, oldal frissítés, álló diagram).

0
    • 1548FGB
      1548FGB mod
      September 22, 2021 edited September 22, 2021

Kedves Miklós!

Kipróbáltam a legyező, fekvő, álló nézetek közötti ugrálást, nekem működik, mindig arra vált, amire kattintok. A térképes megjelenítéssel kapcsolatos problémának utánanézek.

0
    • miklos63
      miklos63 ✭
      September 22, 2021 edited September 22, 2021

Kedves Bernadett!

A diagram hiba akkor mutatkozik ha korábban legyező volt használatban. Én a legyező diagramot használom navigálásra, az állót pedig szekesztésre, különböző "tab"-ban. Mikor legyezőről tab frissítés után állóra váltok, először mindig fekvő jelenik meg. Frissíteni kell az oldalt ahhoz hogy jó legyen. Ahogyan a képen is látszik, a diagram és az URL ("portrait") nem egyezik meg.

A térkép probléma több rétű. Először is úgy látszik hogy egész Magyarország el van csúszva. A jelölés falvak esetében jóval a falun kívül jelenik meg; általában lakatlan területen, néha másik falunál (Gacsály pl. Tisztaberken) ha véletlenül éppen van ott egy. A másik gond az alapértelmezett helységnevek körül van. Nem nagyon értem hogy mi a logika abban hogy a FS megváltoztaja a helységek elfogadott nevét, azután a felhasználókra bízza hogy azt több ezer eseménynél javítsák ki (önkéntes lehetőség). Az én esetemben a "Ricse" helységnév "Túrricsé"-re, "Nagyhodos" pedig "Nagyhódos"-ra lett változtatva és azok az események amik a korábbi névvel szerepeltek, átkerültek a térképen pl. Romániába. Az is egy gond, hogy bejegyzés csatolásakor a régi név helységnév kerül az eseményhez.

0
    • 1548FGB
      1548FGB mod
      September 28, 2021

Kedves Julia!

Hová adtad be a javítási javaslatot? A FamilySearch csapatához ilyen nem érkezett.

0
    • Julia Szent-Györgyi
      Julia Szent-Györgyi ✭✭✭✭✭
      November 10, 2021

@1548HB, a javaslatot a helység-adatbázison keresztül elérhető módon adtam be, és pár héten belül kaptam is választ a "Place Feedback"-től, hogy Túrricsét Szatmárba rakták, de Ricsét meghagyták Hajdú-Biharban, mert van egy forrás (http://www.getamap.net/maps/hungary/hajdu-bihar/_ricse/ ), ami ottani "terület"-ként (area) sorolja. Erre válaszoltam emailben, de arra nem reagált senki.

0
    • miklos63
      miklos63 ✭
      November 11, 2021 edited November 11, 2021

Kedves Júlia,

Köszönöm hogy bejelentetted a hibát, de ez csak csepp a tengerben. Ahogyan korábban írtam, rengeteg az olyan helység ami rosszul van jelölve. Az egész térkép funkció használhatatlan. Túrricsének pl. két meghatározása van, egy Trianon előtti (Szatmár) és egy Trianon utáni (Sz-Sz-B). Az egyiket javították, a másikat nem. Nem tudom mit kellene tenni, jelenteni minden falut egyenként?

Ricse.JPG

0

Welcome!

Sign In
    Register
    Clear
    No Groups Found

Welcome!

Sign In
    Register

Quick Links

• Community Code of Conduct
    • Contact Us
    • Free Research Consultation
    • Get More Help
    • My Bookmarks0
    • My Discussions
    • My Drafts0
    • My Groups
    • Suggest an Idea

Categories

• All Categories
    • About
    • Volunteer
    • Blog
    • Site Map
    • DNA
    • Solutions Gallery
    • Mobile Apps
    • Contact Us
    • Cookie Preferences

FamilySearch Terms of Use | Privacy Notice

© 2025 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved. A service provided by The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints

The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints logo

Change Language

Recently used languages