1899 utáni házassági anyakönyv filmjei
Comments
-
Zsuzsa, mi a kérdés? A csatolmányon egy horvátországi anyakönyv 1878-1899-es filmezési-könyvjelzőjét látom. (https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QS7-L99C-T6RS?i=284&cc=2040054&cat=494767) Erről a településről kéne későbbi anyakönyv? Úgy tudom, hogy interneten nincs, hacsak nem Kalocsához tartozó katolikusokról van szó, de a katalógus szerint Verőcze megyében volt, tehát nem hiszem. Valószinű, hogy Zágrábban kell (személyesen) érdeklődni.
0 -
Most láttam, hogy amint a képet csatoltam a szöveg eltünt!
Kérdés: Valójában FS munkatársaitől kérdezném!!! (nem tudom, hogy olvassák-e ezen csoportok bejegyzéseit)
Előfordulhat-e, hogy későbbi időben kiállított anyakönyvek is lettel fotózva, csak valamely okból nem került fel az FS-re?
Tudomásom szerint Jugoszláviában (ma Horvátország) 1945-ben kezdődtek az állami anyakönyv vezetések. Ekkor Tito az összes egyházi anyakönyvet levéltárba gyűjtette. A jelenlegi Vocin (Atyina) városvezetése megkeresésemre azt írta, hogy az 1991-es háborúban eltüntek az anyakönyvek. A mellékelt film szerint e terület anyakönyveit 1991 első félévében filmezték, Vocin várost pedig 1991 decemberében érte a legnagyobb támadás.
Létezhet, hogy 1891 utáni anyakönyvek valamely levéltárban (pl:Zágráb) megtalálható, csak ezen időszak védettnek számít?
Sajnos csak magyarul beszélek!!
0 -
So the question in English, primarily for FS employees (if any of them ever come here) or others who would know the details about FS's microfilming endeavors:
Zsuzsa is looking for records from Vocin, Croatia (Atyina in Hungarian). As can be seen in the image in her post and the link in mine, FS has church registers up to 1899; she needs the following several years.
The current administration of Vocin states that the local registers disappeared in the war in 1991. According to the attached microfilming bookmark page, the filming for Vocin was done in the first half of 1991; the worst attack hit Vocin in December of that year.
So the question is, were the later registers not filmed in 1991? Or were they filmed but not made available? Is there any chance of this material surviving in some form somewhere, for example in Zagreb?
Zsuzsa: megpróbáltam tolmácsolni:
---
Tehát a kérdés angolul, főleg FS munkatársakhoz (ha valaha idenéz közülük valaki) vagy olyanokhoz, akik ismerik az FS filmezési vállalkozásának a részleteit.
Zsuzsa Vocin, Horvátországból (magyarul Atyina) keres anyakönyveket. Mint az ő csatolmányán és az én linkemen látható, az FS-en 1899-ig vannak az egyházi anyakönyvek; neki a rákövetkező évek kellenének.
Vocin jelenlegi városvezetése azt mondta, hogy a helybéli anyakönyvek az 1991-es háborúban eltüntek. A csatolt filmezési-könyvjelző szerint a filmezés Vocinban 1991 első felében történt; Vocint ugyanaz év decemberében érte a legnagyobb támadás.
Tehát a kérdés, hogy a későbbi anyakönyveket nem filmezték 1991-ben? Vagy filmezték, de nem tették elérhetővé? Van rá valami esély, hogy megmaradtak valamilyen formában valahol, például Zágrábban?
---
Remélem, jól értettem, hogy mi a kérdés...
1 -
@gregnelson1 Can you answer this question?
0