hova lett a jó és jól megszokott feljegyzés keresés?
Már régen kerestem ősöket a familyn, mert mindig volt mit csinálni. Most akarok keresni és egy teljesen más feljegyzések keresés van. Szerintem itt már csak azok vannak akiket valaki fára tett. Nincsenek anyakönyvek amiket meglehetne nézni. teljesen tiszta volt régen most meg alig ad adatot. Tiszta káosz számomra. Miért kellett a jót elrontani? Vagy valamit rosszul csinálok?
Answers
-
Senki se adott még jó választ, hogy miért kellett elrontani a jót.
A jó hír, hogy a keresőfelület alatti kereső-"masina" nem változott, és majdnem minden lehetőség megmaradt -- csak minimum dupla annyi kattintással, és gyakori görgetéssel. Ha az embernek sikerül előásni a megfelelő keresőmezőt és/vagy gombot, akkor ugyanazokat a találatokat adja -- bár szerintem nem feltétlenül ugyanolyan sorrendben. (Ezt persze nem tudom bizonyítani, mert a régi felülethez nem lehet hozzáférni.)
(Az új felületet én úgy jellemzem, mint egy újfajta konyhaszekrény, amin először ki kell nyitni két ajtót, hogy ki lehessen húzni a fiókot, hogy hozzá lehessen férni a dobozhoz, amiben az edény lapul.)
Két példa, amivel talán használhatóbbá válik az elrontott felület:
1. Pontos egyezés. Ha a Juliannára keresve nem akarsz Gyulákat látni, akkor kattints a "More Options"-ra (Több Lehetőség), görgess alulra, nyomd meg, hogy "Show Exact Search" (Pontos keresés megjelenítése), görgess felülre, pipáld ki a dobozt a Julianna mellett, görgess alulra, és nyomd meg, hogy "Search" (Keresés). (Hét lépésben az, ami azelőtt egy kattintás volt. Haladunk.)
2. Táblázat letöltése. Ha már megelégelted a találatok kettesével való nézegetését (mert olyan sok üres helyet hagy, hogy egyszerre annyi fér a képernyőre), akkor nyisd meg a találati oldalon a "More Options"-t (Több Lehetőség), válaszd a "Preferences" (Beállítások) fület, görgess alulra, válassz egy táblázat-formátumot, és nyomd meg, hogy "Export Results" (Találatok Exportálása). (Ez is azelőtt egy kattintással nyílt, a találati lista tetején. Most öt lépés, lehetetlen helyre eldugva.)
0 -
Köszönöm, de inkább itt hagyom a Familysearch-ot. Eddig ez volt a legjobb mind közül. Most ez lett a legrosszabb. Ennél még a sokat szidott Myheritage is jobb most.
0 -
És nem lehet hogyha sokan kérik akkor vissza állítják a régit,
0